Social event GDA2018 HomeSocial event GDA2018

Het Sint-Felixpakhuis is een tot de verbeelding sprekend pakhuis uit de 19e eeuw. Het werd gebouwd in 1860 als opslagplaats voor bulkgoederen als koffie, graan, kaas en tabak. In dit prachtig gerestaureerde monument nodigde de Stad Antwerpen ons uit in het “Salon”. Deze imposante zuilenzaal is tijdens de restauratieperiode van het stadhuis alleen beschikbaar voor huwelijksceremonies. Enkel door de persoonlijke invitatie van het stadsbestuur kunnen wij hier terecht. De Stad bood ons de zaal en een eerste drink.

De hongerige congresganger werden nadien verwelkomd met een zeer gevarieerd walking dinner verzorgd door de Salons Schoeters.

Tijdens het event werd muziek gebracht door Antwerpen Camerata. Dit ensemble is één van de nieuwste in Antwerpen. Het werd opgericht in de schoot van het Koninklijke Conservatorium en is doorgegroeid tot een kamerorkest dat al een stevige indruk maakte. Het orkest speelt niet enkel in groot formaat. Ook onderling zijn de leden veelal in kleinere bezetting actief. Een voorbeeld hiervan is het trio dat ons social event opluistert. Het wordt samengesteld met aanvoerders van de verschillende secties van het orkest. Zij brengen een gevarieerd programma met gekende en minder bekende werken uit de klassieke muziek. De musici zijn afkomstig uit verschillende hoeken van Europa maar hebben inmiddels hun roots gevonden in het Antwerpse : Ophélie Sanchez Schluchter (Zwitserland) op viool, Carla Ortega Belver (Spanje) op altviool en Michel Labruyère (Nederland) op contrabas.

© 2023 KARVA.be - All rights reserved