Labyrinth Psychotica HomeLabyrinth Psychotica

Dank zij Janssen Pharmaceutica heeft u een kans om op de GDA 2016 een sensationele belevenis mee te maken !
Labyrinth Janssen

(click image to play video)

.

Een nieuwe ‘do-it-yourself’ psychose-simulator en een labyrint helpen mensen begrijpen wat iemand kan ervaren tijdens een psychose. In de hoop dat dit leidt tot een beter begrip voor en een betere behandeling van de geestesziekte.

VR-bril.

Labyrinth Psychotica bestaat uit twee interactieve media platformen die de verbeelding helpen om de realiteit van een psychose na te bootsen:

The Labyrinth is een levensecht doolhof dat tijd en ruimte op een spannende en confronterende wijze vervormt. Stemmen lijken uit het plafond te komen, muren reageren op de aanwezigheid van de persoon en in lichtstralen verschijnen opeens volle beelden.

The Wearable is een draagbare headset met software die iemands leefomgeving real time beïnvloedt. De drager krijgt bijvoorbeeld opdrachten van stemmen, gaat raar bewegen of ziet misschien lichtstralen uit zijn handen komen. Zijn eigen handelingen bepalen hoe diep hij de psychose ingaat.

In het kader van de GDA 2016 stelt Janssen deze wearables ter onzer beschikking.
Indien u geïnteresseerd bent om deze psychose-simulator ook eens uit te testen, dient u zich hiervoor te registreren. Er zijn 56 plaatsen beschikbaar op 16/9/16. Vink het aan op uw registratieformulier..

.

 

Janssen lanceerde Labyrinth Psychotica in samenwerking met onderzoeker en kunstenaar Jennifer Kanary en het Fonds Psychische Gezondheid. De systemen zijn ontwikkeld met financiële steun van Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust.

© 2023 KARVA.be - All rights reserved